Polaroid
Johnson&Johnson
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
previous arrow
next arrow

Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της κορυφαίας εκδήλωσης του χρόνου για τον κόσμο των γυαλιών και των οπτικών, της SILMO Paris 2021, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24-27 Σεπτεμβρίου στο πάρκο εκθέσεων Paris Nord Villepinte. Μετά το αναγκαστικό διάλειμμα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού και τα επιβαλλόμενα lockdowns, η φετινή μεγάλη συνάντηση της βιομηχανίας γυαλιών και των οπτικής θα πραγματοποιηθεί εκ νέου διά ζώσης, με τη λήψη βεβαίως όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του ιού.

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της στο κοινό η συγκεκριμένη έκθεση, το Optometry News επικοινώνησε με την πρόεδρό της, Amélie Morel, από την οποία και ζήτησε να μας δώσει το στίγμα της μεγάλης επανένωσης...

Πότε ξεκίνησε ο θεσμός της έκθεσης Silmo Paris και με ποια αρχική στόχευση;

Η SILMO αποτελεί θεσμό, καθώς πρόκειται για την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στον κλάδο των οπτικών και γυαλιών. Ιδρύθηκε το 1967 με στόχο να συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η βιωσιμότητα της SILMO έγκειται στην ακεραιότητά της, στη γεωγραφική της θέση, το Παρίσι, και στη χρονική στιγμή διεξαγωγής της, το φθινόπωρο, στην ποικιλία των εκθετών -καλύπτουμε όλους τους τομείς της βιομηχανίας- και στην αίσθηση φιλοξενίας της.

Η SILMO είναι γνωστή για το «οικογενειακό» κλίμα της που, κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης «επανασύνδεσης», μετά από την περίοδο του εγκλεισμού, μας έχει λείψει πολύ!

Δύο χρόνια ο κλάδος της οπτικής και της βιομηχανίας γυαλιών αναγκάστηκε να περιοριστεί σε εικονικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις. Πόσο δύσκολο αποδείχθηκε αυτό;

Πιστεύω ότι όλοι τα κατάφεραν. Eυτυχώς, η ανάπτυξη της τεχνολογίας κατέστησε δυνατή τη διατήρηση επαφών και όχι τη διακοπή των σχέσεων. Στη SILMO θέλαμε να είμαστε σε επαφή με ολόκληρο τον κλάδο, πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες. Οργανώσαμε έτσι την επιχείρηση SILMO HORS LES MURS για τη διατήρηση ενός φυσικού συνδέσμου, δράση η οποία εκτιμήθηκε πολύ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία γυαλιών έχει αποδείξει την ικανότητά της να προσαρμόζεται.

Και τώρα πάλι από κοντά. Πώς θα γιορτάσετε την «επανένωση»; Με ποιον τρόπο θα επιλέξετε να «καλωσορίσετε» τους συμμετέχοντες και εκθέτες μετά την αναγκαστική δίχρονη απουσία;

Στη SILMO έχουμε αξίες και μια σταθερή ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο υποδεχόμαστε τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Μετά από αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο, θα ζήσουμε, πιστεύω, μεγάλες γιορτινές στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της έκθεσης «επανένωσης», η οποία θα είναι η πρώτη σημαντική εκδήλωση στο διεθνές ημερολόγιο.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συναντηθούμε για να μοιραστούμε μαζί αυτές τις τέσσερις μέρες μίας πολυαναμενόμενης έκδοσης SILMO.

Ποια είναι η μέχρι σήμερα ανταπόκριση εκθετών στο κάλεσμά σας για τη φετινή έκθεση; Ποιες είναι οι αντιδράσεις που λαμβάνετε από αυτούς;

Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική, καθώς έχουμε περισσότερους από 500 εκθέτες παρόντες γι' αυτή τη νέα έκδοση. Εκείνοι που θα απουσιάζουν θα είναι οι εκθέτες από την Ασία.

Παρά τα τεχνολογικά εργαλεία, που μας επέτρεψαν να διατηρούμε επαφή και να αντισταθμίσουμε την έλλειψη φυσικών ραντεβού, οι εταιρείες έχουν έντονη επιθυμία να επικοινωνήσουν τα προϊόντα τους με φυσική παρουσία, να έρθουν αντιμέτωποι με νέες προοπτικές, να δημιουργήσουν επαφές, να συναντήσουν επιχειρήσεις και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Τι θα βιώσουν όσοι βρεθούν τον Σεπτέμβριο στους χώρους της έκθεσης και τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσουν όταν αποχωρήσουν;

Η φετινή έκδοση SILMO θα είναι πανομοιότυπη με άλλες εκδόσεις, σε περιεχόμενο και μορφή, με όλα τα προϊόντα και τους χώρους που συμβάλλουν στη μοναδικότητα και την ελκυστικότητά της: το Silmo d'Or, το Silmo Next, που συνδυάζει τάσεις προϊόντων, τα συνέδρια αγοράς, τις καινοτομίες κ.λπ.

Όλα αυτά φυσικά χωρίς να ξεχνάμε τα υπέροχα περίπτερα των εκθετών, που θα χαρούν πολύ να υποδεχτούν τους επισκέπτες και να μοιραστούν μαζί τους αυτήν την «επανένωση».

Αν σας ζητούσαμε να μας δώσετε ένα σύνθημα-μήνυμα για τη φετινή Silmo ποιο θα ήταν αυτό;

Ζήστε τη συγκίνηση της επανένωσης! Είμαι πεπεισμένη για την ελκυστικότητα των εμπορικών εκθέσεων και για την ανάγκη να βιώσουμε στιγμές όπου η συνάντηση με φυσική παρουσία έχει μεγάλη δύναμη και σημασία για κάθε τομέα. Έτσι, καλώ όλους τους οπτικούς να έρθουν και να μοιραστούν αυτό το συναίσθημα ξανά!

Μία τελευταία, δυσάρεστη, αλλά αναγκαία ερώτηση: ποια μέτρα θα λάβετε στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια εκθετών και επισκεπτών;

Ήμασταν αρκετοί οι διοργανωτές της έκθεσης ώστε να διαχειριστούμε το κοινό, τις ροές και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ασφαλείας. Η γαλλική κυβέρνηση έχει καθορίσει απλούς και εύχρηστους κανόνες που θα τηρούμε: μάσκα, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας και κάρτα υγείας.

Σκοπός είναι να καθησυχάσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες που θα μπορούν να μετακινούνται και να απολαμβάνουν τη SILMO με απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στη Silmo Paris 2021.