Polaroid
Johnson&Johnson
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
previous arrow
next arrow

Σε λίγους μήνες η οpti 2023 θα υποδεχθεί ξανά το κοινό της; Ποια συναισθήματα σας προκαλεί αυτό;

Η ομάδα μου και εγώ είμαστε ήδη πολύ ενθουσιασμένοι, ενώ οι τελικές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μετά από μια εκτός συνηθισμένου προγράμματος έκθεση opti, η οποία πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάιο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η opti 23 θα αποτελέσει επιτέλους ξανά την πρώτη μεγάλη εμπορική έκθεση οπτικών της χρονιάς, στο παραδοσιακό της ραντεβού, στα μέσα Ιανουαρίου. Και το ίδιο θα επαναληφθεί και στην opti 24.

Ποια θα είναι τα θέματα στα οποία θα εστιάσει η opti 2023;

Ως η πρώτη έκθεση οπτικών της χρονιάς, η opti προσφέρει πολλές τάσεις και καινοτομίες. Η opti 23 θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στα θέματα διαχείρισης μυωπίας και βιωσιμότητας στην οφθαλμική οπτική.

Οι επισκέπτες μας θα μπορέσουν να βρουν εύκολα τους εκθέτες που συνεισφέρουν στα παραπάνω πεδία, μέσω του διαδικτυακού μας οδηγού εκθετών στον ιστότοπο της opti. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ειδικοί σύνδεσμοι καθοδηγούν τον επισκέπτη σε όσα τον ενδιαφέρουν.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους οπτικούς τη δυνατότητα διαβούλευσης μέσω των μέσων κοινωνικής μας δικτύωσης, όπου μπορούν να λάβουν tips για το πώς μπορούν εύκολα να βοηθήσουν την επιχείρησή τους με τη βοήθεια των social media.

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ανεξάρτητη περιοχή σχεδιασμού YES, η οποία αποτελεί μέρος της έκθεσης;

Ο ανεξάρτητος χώρος σχεδιασμού YES είναι ο μεγαλύτερος ενσωματωμένος χώρος εμπορικών εκθέσεων για καινοτόμα γυαλιά. Πρόκειται για μια ζωντανή πλατφόρμα με διεθνή εμβέλεια, που θα τη βρείτε μόνο στην opti.

Το 2023 η ανεξάρτητη σχεδιαστική περιοχή YES θα διαθέτει και πάλι τα opti BOXES, που αφορούν καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δείχνουν το μέλλον των γυαλιών. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα απονεμηθεί και το 2ο opti BOX AWARD σε μία εταιρεία της opti BOX από μία διεθνή κριτική επιτροπή που θα εξετάσει και θα αποφασίσει ποιος είναι ο πιο πειστικός υποψήφιος. Τα κριτήρια φέτος είναι «Καινοτομία», «Σχεδιασμός και Λειτουργία» και φυσικά «Αειφορία» στην οφθαλμική οπτική.

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι, χάρη στον ισχυρό διεθνή προσανατολισμό τους, τα γυαλιά αποδείχθηκαν από τους τομείς με τη μεγαλύτερη αντοχή στις πρόσφατες οικονομικές αντιξοότητες. Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το 2023;

Ο κλάδος της οπτικής ήταν τυχερός και έτυχε να αυξηθεί το 2021 κατά 1% σε σύγκριση με την προ-κορωνοϊού περίοδο. Σήμερα που ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση επιβαρύνουν την κατανάλωση η βιομηχανία παραμένει συστημικά σημαντική.

Ταυτόχρονα, βιωσιμότητα και κριτήρια όπως το «Made in Germany» και οι σύντομες διαδρομές παράδοσης αποκτούν αξία. Όπως ακριβώς και ο ρόλος του οπτικού, που γίνεται όλο και πιο σημαντικός. Σχεδόν στο 90% των περιπτώσεων οι πελάτες απευθύνονται σε κάποιον οπτικό για να τους κατευθύνει σε σχέση με τα γυαλιά τους ή τις τιμές των φακών επαφής. Οι οπτικοί παίζουν επίσης σημαντικό διεπιστημονικό ρόλο στη διαχείριση της μυωπίας.

Τι εκπλήξεις μας περιμένουν στην επερχόμενη διεθνή έκθεση;

Ως η πρώτη έκθεση οπτικής της χρονιάς, η opti είναι πάντα συναρπαστική. Τον Ιανουάριο περιμένουμε εκθέτες από 30 χώρες. Θα παρουσιαστούν περισσότερες από 600 μάρκες και -φυσικά- οι καινοτομίες και οι τάσεις της βιομηχανίας. Οι επισκέπτες μπορούν να προσβλέπουν σε όλο το οφθαλμικό φάσμα, από τους μοντέρνους σκελετούς γυαλιών έως τις συσκευές διάθλασης και τα εξαρτήματα των καταστημάτων.

Η opti 2022 ασχολήθηκε με τον όρο της βιωσιμότητας είτε σε σχέση με την επιχειρηματική δέσμευση, είτε άμεσα με τα προϊόντα. Συμφωνείτε ότι η βιομηχανία οπτικών έχει στρέψει περισσότερη την προσοχή της σε αυτήν την κατεύθυνση;

Η βιωσιμότητα είναι από καιρό μια σημαντική πτυχή στην οφθαλμική οπτική. Η πανδημία και η οξεία κλιματική κρίση έχουν δώσει ώθηση στην «πράσινη» σκέψη. Έτσι, η οπτική βιομηχανία εστιάζει επίσης όλο και περισσότερο στη βιώσιμη δράση, από πεποίθηση και -φυσικά- για να κερδίσει νέους πελάτες. Όχι μόνο οι νέες καινοτόμες εταιρείες, αλλά και μεγάλοι κατασκευαστές επανεξετάζουν αυτές τις ιδέες.

Τι συμβουλές θα δίνατε στους νέους επισκέπτες ενόψει των προετοιμασιών για την opti 2023;

Ο ιστότοπος της opti προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε για το επερχόμενο show μας, είτε πρόκειται για νέα και τάσεις, είτε για τους εκθέτες, τα προϊόντα και τις εταιρείες. Από τα μέσα Νοεμβρίου ο διαδικτυακός μας οδηγός εκθετών συμβάλλει στο να προγραμματίσετε βέλτιστα την επίσκεψή σας.

Τα εισιτήρια για την opti 23 είναι ήδη διαθέσιμα και στον διαδικτυακό ιστότοπο της έκθεσης.

Τα λέμε στην #opti2023;

Ανυπομονώ πραγματικά να σας δω εκεί! Και σας ευχαριστώ πολύ!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την opti 2023 μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.opti.de