Polaroid
Johnson&Johnson
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
previous arrow
next arrow

Αγαπητά μέλη της Ακαδημίας, Ιδρυτικά Μέλη και Συνεργάτες,

Καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο νέο έτος 2023!

Εύχομαι να απολαύσετε ήρεμο χρόνο με τις οικογένειες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να επαναπροσδιορίσετε το μυαλό και την ενέργειά σας για να εκπληρώσετε τα πάθη και τα όνειρά σας, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω όχι μόνο όλους για την παρουσία τους στην EAOO το 2022, αλλά και για να μοιραστώ τις φετινές επιτυχίες και τις ευκαιρίες της επόμενης χρονιάς.

2022 Highlights

Πολλά συναρπαστικά γεγονότα έγιναν φέτος. Τα τρία κύρια σημεία που θα ήθελα να μοιραστώ είναι:

Ένα επιτυχημένο συνέδριο της Ακαδημίας στο Δουβλίνο τον Μάιο του 2022, η πρώτη προσωπική συνάντηση από τότε που η πανδημία έπληξε τις κοινωνίες μας. Με την πάροδο του χρόνου, η Ακαδημία απέδειξε ότι τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο αποτελούν ουσιαστική δυναμική για την προώθηση της Οπτομετρίας και της Οπτικής σε όλη την Ευρώπη. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που είδαμε ξανά τόσους πολλούς αντιπροσώπους από διαφορετικές χώρες, να συμμετέχουν σε εργαστήρια, να παρακολουθούν διαλέξεις και να απολαμβάνουν τη δικτύωση στο Δουβλίνο.

Μια ανανεωμένη ομάδα του διοικητικού συμβουλίου της EAOO με νέα ηγετική δυναμική και αυξημένες αλληλεπιδράσεις. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Οπτομετρίας και Οπτικής παρουσιάστηκε στη SILMO’22 Paris Optical Show, 23-26 Σεπτεμβρίου. Είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε πολλά από τα μέλη της EAOO, συντελεστές, υποστηρικτές, φίλους και όλους τους άλλους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων νέων οπτικών και φοιτητών. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να ανανεώσουμε σχέσεις, να κάνουμε νέες συνδέσεις, να συζητήσουμε εμπνευσμένα θέματα σχετικά με την οπτομετρία και την οπτική στην Ευρώπη και να προωθήσουμε το επόμενο ετήσιο συνέδριό μας EAOO 2023 στην Πολωνία.

Παρουσιάσαμε πρόσφατα τη νέα μας ηλεκτρονική ταυτότητα (ιστοσελίδα) που λειτουργεί στη διεύθυνση: https://eaoo.online. Ο τομέας της επαγγελματικής ανάπτυξης είναι ακόμη υπό κατασκευή. Θα θέλαμε να ακούσουμε από τους συντελεστές που επιθυμούν να μοιραστούν περιεχόμενο (αφίσες ή παρουσιάσεις) από προηγούμενα συνέδρια EAOO για να εμφανίζονται στον ιστότοπο.

Η Ώρα της Ακαδημίας της EAOO είναι μια νέα πρωτοβουλία με ανοιχτή πρόσβαση σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φροντίδα των ματιών, ώστε να συναντηθεί με μέλη και συνεργάτες της Ακαδημίας για να μοιραστούν/μάθουν/συζητήσουν τρέχοντα θέματα στον τομέα. Αυτό είναι ένα φιλικό διαδραστικό φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία με άλλους στο επάγγελμα.

Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οπτομετρίας και Οπτικής, ένας φιλόδοξος αλλά εφικτός οδικός χάρτης 2023-2024. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που το κάνουν να συμβεί.

Αυτοί είναι πρώτα απ' όλα οι διαχειριστές. Μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποκτούσα όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και έμπνευση. Οι συναντήσεις ήταν πάντα πολύ εποικοδομητικές, οι συζητήσεις εξελίσσονταν σε καλή αρμονία και με σεβασμό στα επιχειρήματα του άλλου. Σας ευχαριστούμε, διαχειριστές, και επίσης ευχαριστώ τα μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής για τη διαρκή δέσμευσή σας στις αξίες και τους στρατηγικούς στόχους της Ακαδημίας.

2023 Outlook

Το 2023 αναμένεται να είναι μια συναρπαστική και δύσκολη χρονιά. Με τον κόσμο να αντιμετωπίζει μια βαθύτερη οικονομική κρίση, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, επιδείνωση των κλιματικών επιπτώσεων και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη του Covid-19, το επάγγελμα της οφθαλμικής φροντίδας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προκλήσεων. Ωστόσο, είναι επίσης μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να χτίσουμε πάνω στα θεμέλιά μας (γνώση, δεξιότητες, δίκτυο, αξίες…) και να παρέχουμε έναν προσαρμοσμένο οδικό χάρτη για την οπτομετρία και την οπτική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μεταβαλλόμενου κόσμου.

Αν έπρεπε να δώσω προτεραιότητα σε τρεις από τις πολλές πρωτοβουλίες στις οποίες θα επικεντρωθώ το 2023, θα αναφέρω:

Η κύρια εκδήλωση - το ετήσιο συνέδριό μας EAOO θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Μαΐου στο Πόζναν 2023. https://eaoo2023.com. Το κύριο θέμα «Οφθαλμική φροντίδα στον μεταβαλλόμενο κόσμο» θα σας παρακινήσει να ταξιδέψετε με την υπόσχεση να λάβετε νέες απαντήσεις και λύσεις στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου κόσμου.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα Fellowship αναγνωρίζει και επιβραβεύει μεμονωμένα μέλη της Ακαδημίας που έχουν συμβάλει σημαντικά στην οπτομετρία και την οπτική σε τοπικό, εθνικό και/ή διεθνές επίπεδο. Του χρόνου αναμένουμε νέους συναδέλφους να ενωθούν μαζί μας.

Έναρξη λειτουργίας της Εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας - μια σημαντική προτεραιότητα για την Ακαδημία θα είναι να ανοίξει τις διαδικτυακές υπηρεσίες της για να επεκτείνει την εμβέλειά της σε ένα μεγαλύτερο και ευρύτερο κοινό. Θα παρέχουμε ευκαιρίες για εκπαιδευτικές συζητήσεις εκτός της Ετήσιας Συνάντησης μέσω των φόρουμ της Ακαδημαϊκής Ώρας, των εικονικών διαλέξεων και των εργαστηρίων.

Για όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες και άλλες που θα έρθουν το 2023, παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της EAOO: LinkedIn, Twitter και Facebook.