Polaroid
Johnson&Johnson
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
previous arrow
next arrow

Υπάρχει έλλειψη «Οπτικών Ποιότητας» στη Φλόριντα εδώ και αρκετό καιρό, πιθανότατα και παντού. Αυτή η έλλειψη έχει καταστήσει τους Αδειούχους Οπτικούς ένα πολύ πιο πολύτιμο «εμπόρευμα» από πριν, κάτι που μπορεί να αντικατοπτρίζεται στην αρχική ωριαία αμοιβή, σε σύγκριση με πριν από μια δεκαετία, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά σε πολλά μέρη της Φλόριντα. Είμαι σε αυτόν τον κλάδο για περισσότερα από 30 χρόνια, θυμάμαι ότι η αρχική αμοιβή ήταν 10-13 $/ώρα, και τώρα το 2023 έχει μετατοπιστεί σε περισσότερο από το διπλάσιο αυτού του ποσού. Οι περισσότεροι Οπτικοί με άδεια στη Φλόριντα στοιχίζουν μεταξύ $23 και $32/ώρα, συν ένα μπόνους  με μικρή ή καθόλου εμπειρία.

Οι αδειοδοτημένοι οπτικοί θεωρούνταν και εξακολουθούν να θεωρούνται βασικοί υπάλληλοι για τη διανομή γυαλιών και φακών επαφής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID και με άλλο τρόπο.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι είστε ένας μύωπας -8,00 και ο πρόσφατα υιοθετημένος σκύλος σας «έφαγε/κατέστρεψε» το μοναδικό ζευγάρι γυαλιών σας, η συνταγή για φακούς επαφής έχει λήξει, εργάζεστε μια ώρα μακριά από το σπίτι και πρέπει να οδηγήσετε, πόσο σημαντικό είναι το όραμά σου τώρα; Πόσο σημαντικό είναι τώρα το τοπικό σας κατάστημα οπτικών; Πόσο απαραίτητο είναι ένας αδειούχος οπτικός για την παραγωγή, την επαλήθευση και τη διανομή αυτού του ζευγαριού γυαλιών που χρειάζεστε για να εργαστείτε, να κερδίσετε χρήματα και να φροντίσετε την οικογένειά σας;

Σύμφωνα με το Κεφάλαιο 484.002 (3) του καταστατικού της Φλόριντα (Διανομή Οπτικών Συσκευών και Βοηθημάτων Ακοής) "Οπτική" σημαίνε, η προετοιμασία και διανομή φακών, γυαλιών, γυαλιών οράσεως, φακών επαφής και άλλων οπτικών συσκευών στον προοριζόμενο χρήστη ή αντιπρόσωπό τους, κατόπιν έγγραφης συνταγής αδειούχου αλλοπαθητικού ή οστεοπαθητικού ιατρού ή οπτομέτρη που έχει δεόντως άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή με την προσκόμιση διπλής συνταγής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αδειούχος οπτικός δεν μπορεί να έχει άλλους συνεργάτες/συναδέλφους που δεν είναι αδειούχοι οπτικοί να εκτελούν τα ίδια καθήκοντα, η εργασία μπορεί να ανατεθεί σε άλλους υπό την "Άμεση εποπτεία". Το Κεφάλαιο 484.002(5) ορίζει αυτό ως «επίβλεψη όπου ο κάτοχος της άδειας παραμένει στις εγκαταστάσεις ενώ εκτελούνται όλες οι εργασίες και δίνει την τελική έγκριση σε οποιαδήποτε εργασία εκτελείται από έναν υπάλληλο». (Σύνοψη της υποενότητας 5)

Από την πρόσφατη πανδημία COVID-19, δημιουργήθηκε η ανάγκη στην ιατρική κοινότητα για παροχή ιατρικής περίθαλψης από γιατρούς, με ταυτόχρονη μείωση του ποσού της «σωματικής επαφής/αλληλεπίδρασης» με οποιονδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί «θετικός για τον COVID-19». » ή ως «ασυμπτωματικός φορέας μιας παραλλαγής COVID» που θα μπορούσε να εξαπλώσει περαιτέρω τη λοίμωξη στην ιατρική κοινότητα. Αυτή η προφύλαξη εισήγαγε την αυξημένη χρήση της τηλεϊατρικής για να βοηθήσει στη διάγνωση, τη θεραπεία και την παροχή συνολικής υγειονομικής περίθαλψης σε όλους με μικρή ή καθόλου φυσική αλληλεπίδραση.

 Όπως πολλοί από εμάς στην οπτική κοινότητα έχουμε βιώσει, η εύρεση ενός διαθέσιμου Οπτομέτρη με άδεια άσκησης έχει γίνει εξίσου δύσκολη με την εύρεση ενός Οπτικού με άδεια άσκησης. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία της Τηλεοπτομετρίας. Η τηλεοπτομετρία ορίζεται επί του παρόντος ως η πρακτική παροχής υπηρεσιών οφθαλμικής υγείας και φροντίδας της όρασης σε ασθενείς μέσω τηλεπικοινωνιακής τεχνολογίας, παρέχοντας μια σειρά προκαταρκτικών τεστ, ο ασθενής στη συνέχεια προχωρά στην εξέταση  απομακρυσμένης υποκειμενικής διάθλασης. Ένας τεχνικός οφθαλμίατρος (πιστοποιημένος ή μη) θα εμφανιστεί στην οθόνη μέσω τηλεδιάσκεψης υψηλής ευκρίνειας (χρησιμοποιώντας Zoom, Skype ή άλλη πλατφόρμα) και θα πραγματοποιήσει τη διάθλαση σε πραγματικό χρόνο παρέχοντας στο ιατρείο μια έγκυρη συνταγή υπογεγραμμένη από οπτομέτρη ή οφθαλμίατρο σε άλλη τοποθεσία που δεν χρειάζεται καν να είναι στη Φλόριντα, πολύ λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την 1η Ιουλίου 2019, η Φλόριντα ενέκρινε το Telehealth, Κεφάλαιο 2019-137, Laws of Florida, το οποίο θεσπίζει πρότυπα πρακτικής για τις υπηρεσίες τηλευγείας, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων ασθενών, της τήρησης αρχείων και της συνταγογράφησης ελεγχόμενων ουσιών. Ο νόμος εξουσιοδοτεί επίσης επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης εκτός πολιτείας να παρέχουν υπηρεσίες τηλευγείας για ασθενείς στη Φλόριντα, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις καταλληλότητας και εγγράφονται στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για μέρη που επιθυμούν να έχουν έναν Οπτομέτρη στο χώρο για την παροχή εξετάσεων και την αύξηση των πωλήσεων για το ιατρείο τους, το οποίο θεωρείται  πραγματικό «κέντρο κέρδους» του οπτικού με τα υψηλότερα περιθώρια μεταξύ κέρδους και ζημίας (P&L). Πολλές εταιρείες άρχισαν να κεφαλαιοποιούν χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, πολλοί Οπτικοί με άδεια χρήσης από τη Φλόριντα αισθάνονται πολύ «άβολα» όταν εργάζονται σε αυτά τα περιβάλλοντα. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Οπτικοί με καλούσαν για τη νομιμότητα αυτού του είδους της επιχείρησης και περισσότερο για την «ηθική» της μη «σωματικής αλληλεπίδρασης» των ασθενών με έναν πραγματικό αδειούχο οπτομέτρη, καθώς και τα πολλά «ελαττωματικά» remake συνταγών που σχετίζονται με την εργασία που έπρεπε να επεξεργαστούν.

Επιστρέφοντας στον σκοπό αυτού του άρθρου και πώς αυτό επηρεάζει την Οπτική. Είναι όλα σχετικά με τη διατύπωση των Νόμων και των Κανόνων μας εδώ στη Φλόριντα. Όπως διαβάσατε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, οι ορισμοί του τι ορίζεται ως ο σκοπός ενός αδειοδοτημένου οπτικού από τη Φλόριντα στερούνται κάποια δευτερεύουσας λέξης που τώρα πρόκειται να αξιοποιηθεί. Ας αναλύσουμε τη διατύπωση και ας δούμε πού «εκμεταλλεύεται» το επάγγελμά μας σε σημείο που ένα «Big Box Store» μπορεί να αποφύγει την πρόσληψη οπτικών με άδεια εργασίας στη Φλόριντα και για κάθε τοποθεσία κατά τη διάρκεια όλων των ωρών λειτουργίας.

Το Κεφάλαιο 484.002(5) ορίζει αυτό ως «επίβλεψη όπου ο κάτοχος της άδειας παραμένει στις εγκαταστάσεις ενώ εκτελούνται όλες οι εργασίες και δίνει την τελική έγκριση σε οποιαδήποτε εργασία εκτελείται από έναν υπάλληλο». (Σύνοψη της υποενότητας 5)

Πρέπει να παίξω το δικηγόρο του Διαβόλου εδώ και να επισημάνω ότι πουθενά στο Κεφάλαιο 484 ή στο 64b12 δεν αναφέρεται ότι ένας οπτικός με άδεια εργασίας στη Φλόριντα πρέπει να είναι "φυσική παρουσία" στην αρχή, και έπειτα  "πνευματική παρουσία".

Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει συγκεκριμένα ότι «Εποπτεία» σημαίνει ότι βρίσκομαι σωματικά εκεί. Ένας οπτικός με άδεια από τη Φλόριντα μπορεί να θεωρηθεί ότι «εποπτεύει» το μη αδειοδοτημένο προσωπικό μέσω τηλεδιάσκεψης χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Zoom, το Skype ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα που του επιτρέπει να βλέπει τι κάνει το προσωπικό σε «Πραγματικό χρόνο» καθώς και να επαληθεύει μια συνταγή, προσαρμόζοντας μέσω σύγχρονων ψηφιακών φακόμετρων που μπορούν να μεταδώσουν τις πληροφορίες στον υπολογιστή του αδειούχου οπτικού σε απόσταση 10, 15, 100 μιλίων.

Καθώς ο νέος ψηφιακός εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την επίτευξη των μετρήσεων της απόστασης της κόρης και των υψών προσαρμογής για τους πελάτες τους, η ανάγκη να υπάρχουν υψηλά αμειβόμενοι αδειούχοι οπτικοί από τη Φλόριντα στη μισθοδοσία μπορεί να μην είναι πλέον αναγκαιότητα ή απαίτηση. Μια μεγάλη εταιρεία, με πολλές τοποθεσίες, μπορεί απλώς να απασχολήσει έναν μόνο Οπτικό με άδεια Φλόριντα για κάθε τρεις ή τέσσερις τοποθεσίες, μειώνοντας τις δαπάνες μισθοδοσίας της και αυξάνοντας σημαντικά τα περιθώρια κέρδους της για κάθε τοποθεσία. Δεν το φέρνω στο φως για να σας τρομάξω με ένα σενάριο «ο ουρανός πέφτει, ο ουρανός πέφτει».

Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή!

Έχω λάβει πολλές κλήσεις από πολλούς Αδειοδοτημένους Οπτικούς της Φλόριντα που εμπιστεύονται την κατανόησή μου για τους Νόμους και τους Κανόνες της Φλόριντα για να τους συμβουλεύω, για το αν θα αποδεχτούν ή όχι μια προσφορά. Τους έχουν προσφερθεί γενναιόδωρες ωρομίσθιες αποζημειώσεις και εξαιρετικά καλά για την «Εποπτεία» άλλων τοποθεσιών για την τοποθέτηση, καθώς και για τη διανομή κάθε σετ συνταγογραφούμενων γυαλιών και φακών επαφής στους πελάτες τους σε τοποθεσίες που είναι οπουδήποτε από 50 έως περισσότερα από 100 μίλια μακριά από το σημείο που εργάζονται ή διαμένουν αυτήν τη στιγμή. Ανησυχούν επειδή οι άδειές τους θα κρέμονται σε αυτούς τους τοίχους και φοβούνται νομικές επιπτώσεις που μπορεί να τερματίσουν την καριέρα τους ως αδειούχους οπτικούς στη Φλόριντα καθώς και ενδεχομένως να τους γονατίσουν οικονομικά με το νομικό κόστος των κυρώσεων που θα προκύψουν σε μια έρευνα από το διοικητικό συμβούλιο της Φλόριντα.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί από το Συμβούλιο Οπτικών της Φλόριντα, με μια δήλωση που ξεκαθαρίζει τον ορισμό της «Άμεσης Εποπτείας» εισάγοντας την απλή λέξη «Φυσική» για να διευκρινιστεί η ανάγκη παρουσίας οπτικού κατά την επιθεώρηση και την επαλήθευση. Ο σκοπός ενός αδειούχου οπτικού από τη Φλόριντα αναφέρεται στην αρχή των δύο πρώτων δηλώσεων του Κεφαλαίου 484 στις υποενότητες 1 και 2.

Κεφάλαιο 484.001 (1) Το Νομοθετικό Σώμα διαπιστώνει ότι η άσκηση του επαγγέλματος από ανειδίκευτους και ανίκανους επαγγελματίες αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Το νομοθετικό σώμα διαπιστώνει ότι είναι δύσκολο για το κοινό να πράξει την κατάλληλη επιλογή σχετικά με τους Οπτικούς και ότι οι συνέπειες μιας λανθασμένης επιλογής θα μπορούσαν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. 

Κεφάλαιο 484.001 (2) Ο μοναδικός σκοπός της θέσπισης αυτού του μέρους είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και ευημερίας.

Όλα ακούγονται αρκετά απλά, αλλά ας το δούμε πραγματικά μια άλλη προσπάθεια των καταστημάτων "Big Box" να εξαλείψουν το Opticianry γενικά για χρήματα αντί για ποιότητα. Αυτό θα ξεκινήσει εδώ στη Φλόριντα και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα ως ένας εύκολος τρόπος για να μειώσουν το κόστος μισθοδοσίας τους και να αυξήσουν την κερδοφορία, ιδιαίτερα χρησιμοποιώντας πολιτείες που έχουν αμοιβαιότητα με άλλες. Μπορούν επίσης απλώς να ενθαρρύνουν τους τρέχοντες αδειοδοτημένους οπτικούς να λάβουν πρόσθετες άδειες οπτικού σε πολλές Πολιτείες, οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν το επάγγελμά μας μια θέση «εργασίας από το σπίτι».

Δεν μπορώ, ειλικρινά, να προβλέψω ότι η ποιότητα των συνταγογραφούμενων γυαλιών θα υποφέρει, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι ένα τέτοιο μέλλον θα είναι αναπόφευκτο, εκτός εάν γίνει κάτι για να αποφευχθεί. Ως οπτικοί θα αποτύχουμε απολύτως στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του κοινού για χάρη ενός κενού που θα ωφελήσει μόνο εκείνα τα μεγάλα οπτικά καταστήματα λιανικής που αναζητούν έναν τρόπο να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μπορεί να μην είστε οπτικός με άδεια εργασίας στη Φλόριντα και ολόκληρο το άρθρο μπορεί να σας φαίνεται επιπόλαιο, ωστόσο να έχετε κατά νου ότι φαίνεται να πηγαίνει το Opticianry, είτε με άδεια είτε όχι.

https://floridasoptometry.gov/licensing/out-of-state-telehealth-provider-registration/

Raymond Castro is a highly skilled and experienced Board-Certified Florida Licensed Optician with over 30 years of experience in the Optical Industry. He holds an Ophthalmic Dispensing degree from Miami Dade College (MDC) and has a proven track record of managing both corporate and private opticals. Raymond is highly regarded for his intricate knowledge of frames, lenses, manufacturing unique compression frameless glasses, cutting, edging, drilling, telemedicine and ophthalmic tech work. He is passionate about education and strives to pass on his knowledge in all aspects of the optical industry. Raymond is known for his lighthearted personality and enjoys helping others advance their careers. He has served on the Board of Directors for Professional Opticians of Florida and was president of the Miami Chapter. Raymond has created and taught many continuing education courses and is a ABO NCLE Certified Speaker. He is dedicated to protecting and advancing the role of Opticianry in today's world.