Polaroid
Johnson&Johnson
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
previous arrow
next arrow

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «British Journal of Ophthalmology», τέσσερις δημοφιλείς τροφές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδος η οποία σχετίζεται με την ηλικία (AMD).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες των οποίων η διατροφή τους βασιζόταν σε κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, τηγανητά τρόφιμα, επεξεργασμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδος (AMD).

Eating red or processed meat could raise risk of age-related macular degeneration | Express.co.uk