Polaroid
images/novax.jpg
Johnson&Johnson
Stand_Gema.png
Bairamoglou-Essilor
images/Unilens_1048x300_IconBoost.jpg
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
Pavlina
previous arrow
next arrow

Ερευνητές στο Κέντρο Οφθαλμικής Έρευνας & Εκπαίδευσης (Core) διερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο η πρωτεΐνη αποτέθηκε σε άκαμπτους διαπερατούς από αέριο φακούς επαφής (RGP) σε μια νέα μελέτη.

Η μέθοδος ραδιοσήμανσης του Core είχε χρησιμοποιηθεί για μελέτες εναπόθεσης μαλακών φακών επαφής στο παρελθόν, αλλά είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η τεχνική για RGP.

Ο Alex Hui, επικεφαλής βιοεπιστημών στο Core, δήλωσε: «Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τους φακούς RGP σε όλο τον κόσμο, που πυροδοτήθηκε από την αύξηση της χρήσης τους για τη διαχείριση της μυωπίας, αύξησε στη συνέχεια την επιθυμία για πιο προηγμένη έρευνα.

«Η Core έχει χτίσει τη φήμη για την ανακάλυψη νέων τρόπων για την ακριβή αξιολόγηση των οφθαλμικών συσκευών και φαρμακευτικών προϊόντων, και αυτή η τεχνική ραδιοσήμανσης έχει ισχυρές δυνατότητες για άλλες εφαρμογές.»

Πηγή https://www.opticianonline.net/news/rgp-protein-deposits-studied-1

Ο Mike Krumholz λέει ότι μόλις πήρε έναν υπνάκο. Δεν σκέφτηκε να βγάλει τους φακούς επαφής του. Τώρα μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσει τη σημασία της σωστής φροντίδας των φακών επαφής.

Ο Krumholz ανέπτυξε κερατίτιδα από ακανθαμοιβάδα στο δεξί του μάτι χάρη σε έναν μοιραίο υπνάκο 40 λεπτών στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο 21χρονος φοιτητής από τη Φλόριντα λέει ότι ξύπνησε από τον υπνάκο του με έναν ερεθισμό στο μάτι του. Εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει εκνευρισμό την επόμενη μέρα.

«Είπα στους γονείς μου «Πρέπει να πάω στον οφθαλμίατρο, κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Krumholz σε συνέντευξή του στη βρετανική ταμπλόιντ The Daily Star.

«Νόμιζα ότι είχα ροζ μάτι ή κάτι τέτοιο και (ο γιατρός) τράβηξε μια φωτογραφία του πίσω μέρους του ματιού μου μετά τη διαστολή. Και ήταν σαν, κάτι δεν πάει καλά.»

Σύμφωνα με τον Krumholz, ο οπτομέτρης του σκέφτηκε ότι μπορεί να έχει έρπη και τον παρέπεμψε σε έναν οφθαλμίατρο.

Ο Krumholz λέει ότι τελικά συναντήθηκε με πέντε οφθαλμίατρους και δύο ειδικούς κερατοειδούς. Λέει ότι ο καθένας του διέγνωσε τον ιό του απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1). Οι θεραπείες του περιελάμβαναν αντιβιοτικά και στεροειδή.

Αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν. Ο πόνος του μόνο αυξήθηκε.

Ο Krumholz λέει ότι χρειάστηκε περισσότερο από ένας μήνας για να του δοθεί η σωστή διάγνωση. Στις 21 Ιανουαρίου, το ινστιτούτο ματιών Bascom Palmer στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι τον ενημέρωσε ότι έπασχε από κερατίτιδα από ακανθαμοιβάδα.

 Πηγή  https://invisionmag.com/dont-give-flesh-eating-bacteria-the-opportunity-to-feast-on-your-cornea/

 

Οι αμερικανοί κατασκευαστές ενός έξυπνου φακού επαφής ισχυρίζονται ότι θα παρακολουθεί συνεχώς την ενδοφθάλμια πίεση (ΕΟΠ) σε ασθενείς με γλαύκωμα, ακόμη και όταν κοιμούνται.

Ο Δρ Chi Hwan Lee, από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Purdue, ηγήθηκε της ανάπτυξης και συνίδρυσε την BVS Sight για την εμπορία του έξυπνου CL. Κατασκευασμένο πάνω σε εμπορικές μάρκες μαλακών ΦΕ, ο Dr Lee είπε ότι οι έξυπνοι ΦΕ διατηρούν τα εγγενή χαρακτηριστικά της ισχύος φακών, της βιοσυμβατότητας, της απαλότητας, της διαφάνειας, της διαβρεξιμότητας, της μεταδοτικότητας οξυγόνου και της δυνατότητας χρήσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Το να έχουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ταυτόχρονα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της μετάφρασης των έξυπνων μαλακών φακών επαφής σε φροντίδα γλαυκώματος, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά λείπουν από τα τρέχοντα φορητά οφθαλμικά τονόμετρα».

Οι πρωτότυποι ΦΕ έχουν δοκιμαστεί από την ομάδα του Dr Lee σε φυσιολογικά έως υπερτασικά μάτια σκύλων, κουνελιών και ανθρώπων και κρίθηκαν ασφαλή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, οι προκλήσεις – συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω κλινικών μελετών, ρυθμιστικής έγκρισης, αποζημίωσης και συγκέντρωσης κεφαλαίων – πρέπει να ξεπεραστούν πριν οι φακοί είναι διαθέσιμοι σε ασθενείς, δήλωσε ο διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της BVS Sight, Dr Eric Beier, συνεργάτης και επικεφαλής ιατρός στην εταιρεία επενδύσεων υγειονομικής περίθαλψης Boomerang Ventures.

 Πηγή https://www.nzoptics.co.nz/articles/archive/smart-cl-offers-24h-iop-monitoring/

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mojo Vision περιέγραψε την εμπειρία του φορώντας έναν πρωτότυπο έξυπνο φακό επαφής με οθόνη LED 0,5 mm

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mojo Vision, Drew Perkins, μπόρεσε να δει εικόνες, να βρει τον προσανατολισμό του χρησιμοποιώντας μια πυξίδα και να χρησιμοποιήσει έναν τηλεπρομηθευτή στην οθόνη ενώ φορούσε έναν πρωτότυπο έξυπνο φακό επαφής.

Γράφοντας στο blog του, ο Perkins περιέγραψε τη δοκιμή του φακού στις 23 Ιουνίου στην Καλιφόρνια ως την πρώτη επίδειξη ενός έξυπνου φακού επαφής επαυξημένης πραγματικότητας με ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά.

«Με αυτήν την πρόοδο, έχουμε τώρα μια πλατφόρμα δοκιμών που μας βοηθά να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε τον Mojo Lens που τελικά θα οδηγήσει στην υποβολή στον FDA για έγκριση στην αγορά», μοιράστηκε.

Ο φακός Mojo περιέχει μια οθόνη LED 14.000 pixel ανά ίντσα με διάμετρο μικρότερη από 0,5 mm.

Ενσωματώνει τεχνολογία που παρακολουθεί συνεχώς τις κινήσεις των ματιών, έτσι ώστε οι εικόνες επαυξημένης πραγματικότητας να παραμένουν ακίνητες καθώς τα μάτια κινούνται.

Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο και να επιλέξει αντικείμενα χρησιμοποιώντας μόνο τις κινήσεις των ματιών.

Ο Perkins ελπίζει ότι ο φακός Mojo θα μπορούσε μια μέρα να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με προβλήματα όρασης βελτιώνοντας την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές εργασίες.

«Τελικά, αυτό είναι ένα εργαλείο που μπορεί να δώσει στους ανθρώπους έναν αόρατο βοηθό όλη την ημέρα τους για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι χωρίς να χάσουν την πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να αισθάνονται σίγουροι σε οποιαδήποτε κατάσταση», είπε.

https://www.aop.org.uk/ot/science-and-vision/technology/2022/07/11/an-invisible-assistant-smart-contact-lens-creates-augmented-reality

Πηγή https://www.technowize.com/mojo-vision-releases-ar-contact-lenses/

 

Σχεδιασμένος από τον Νεοζηλανδό οπτομέτρη και επιχειρηματία Paul Rose για μετεγχειρητικούς ασθενείς, ένας νέος φακός επαφής για ακανόνιστους κερατοειδείς, ο λοξός Rose K2 XL, παρουσιάστηκε από την Menicon.

Ο κερατοειδικός σκληρός φακός 14,6 mm είναι ειδικά σχεδιασμένος για τον πεπλατυσμένο κερατοειδή ώστε να μειώνει το βάθος του στρώματος δακρύων πάνω από τη ζώνη της κόρης και να ευθυγραμμίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια με την απότομη μεσαία περιφερειακή ζώνη ακριβώς έξω από την πλάγια περιοχή, εξήγησε ο Rose. Το σχέδιο μιμείται με μεγαλύτερη ακρίβεια το ασυνήθιστο σχήμα του κερατοειδούς που εμφανίζεται συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση κερατοειδούς, είπε. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη άνεση, καλύτερη ανταλλαγή δακρύων και όραση από τον κανονικό σχεδιασμό φακού XL στον ίδιο κερατοειδή. Επίσης, επειδή η κεντρική καμπύλη βάσης (BC) για καλύτερη εφαρμογή είναι σημαντικά πιο επίπεδη από την τοποθέτηση του ίδιου κερατοειδούς με την κανονική σχεδίαση Rose K2 XL, η απαιτούμενη ισχύς είναι πολύ μικρότερη (μείωση περίπου 7D), γεγονός που μειώνει το συνολικό πάχος του φακού. ”

Το έβδομο σχέδιο της Rose για ακανόνιστους κερατοειδείς απευθύνεται στο 10% περίπου των μετεγχειρητικών ασθενών και απαιτεί ένα συγκεκριμένο δοκιμαστικό σετ φακών Rose K2 XL με 14 φακούς. Ο σχεδιασμός ακολουθεί το ίδιο σύστημα προσαρμογής πέντε βημάτων και μια σειρά παραμέτρων παρόμοια με την κανονική σχεδίαση Rose K2 XL.

Πηγή https://www.nzoptics.co.nz/articles/archive/new-post-surgery-lens-for-irregular-cornea-patients/