Johnson&Johnson
Ducati
BANERGIAOPTOMETRYNEWS.png
Alcon-Total
optometrynews_1048X300.jpeg
T30_cover
previous arrow
next arrow

Μια οφθαλμίατρος που βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να αφαιρεί 23 φακούς επαφής από έναν ασθενή που κοιμόταν με αυτούς, είδε το βίντεό της να γίνεται viral με περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές.

Η Δρ Katarina Kurteeva, της California Eye Associates στις ΗΠΑ, είπε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ ένα τέτοιο σενάριο –μόνο στην επιστημονική βιβλιογραφία– αφού ο ασθενής ήρθε σε αυτήν παραπονούμενος για αίσθηση ξένου σώματος στο μάτι της την περασμένη εβδομάδα.

Μετά την εξέταση, ο οφθαλμίατρος διαπίστωσε ότι η ενόχληση συνεχιζόταν για πολύ περισσότερο και αφαίρεσε 23 ημερήσιους φακούς επαφής, όλους εκτός από έναν από το δεξί άνω βλέφαρο και τους υπόλοιπους από το αριστερό της.

Το περιστατικό γυρίστηκε στην κλινική της και δημοσιεύτηκε στο Instagram πριν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πήρε ακόμη και το Saturday Night Live και της πήρε συνέντευξη σε ζωντανή τηλεόραση από το αμερικανικό δίκτυο Fox.

«Αυτή η ασθενής στενοχωρήθηκε για ένα οικογενειακό γεγονός και αγνόησε την οφθαλμική φροντίδα της», είπε η Kurteeva στο Instagram.

«Έχω χωρίσει προσεκτικά όλους τους φακούς επαφής και μέτρησα συνολικά 23. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ένα πολύ λεπτό χειρουργικό όργανο, μια λαβίδα, για να διαχωρίσω τους φακούς επαφής. Ήταν ουσιαστικά κολλημένοι μεταξύ τους αφού βρισκόντουσαν κάτω από το βλέφαρο για ένα μήνα… ήταν τόσο χαρούμενη που ανακουφίστηκε από την αίσθηση του ξένου σώματος».

Με το βίντεο να προβλήθηκε περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές, η Kurteeva είπε ότι ήταν χαρούμενη που είχε την ευκαιρία να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τη χρήση των φακών επαφής για την υγιεινή, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ύπνο με φακούς επαφής.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ: https://www.instagram.com/reel/CibQQm6Na7V/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Πηγή https://www.insightnews.com.au/video-of-ophthalmologist-removing-23-contact-lenses-goes-viral/

 

Μια σύγκριση ημερήσιων φακών επαφής μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής βρήκε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης που απειλεί την όραση.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Ophthalmology εντόπισε αρκετούς παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει κερατίτιδα από ακανθαμοιβάδα (ΑΚ).

Επιστήμονες από το UCL Institute of Ophthalmology και το Moorfields Eye Hospital NHS Foundation Trust τόνισαν ότι οι χρήστες επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής είχαν 3,8 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ΑΚ σε σύγκριση με όσους φορούν ημερήσιους φακούς επαφής μίας χρήσης.

Μεταξύ των χρηστών φακών επαφής μιας χρήσης, οι ερευνητές εντόπισαν συμπεριφορές που αύξησαν τον κίνδυνο εμφάνισης ΑΚ σε ένα άτομο.

Το ντους με φακούς επαφής συσχετίστηκε με τριπλάσιο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με έναν  χρήστη φακών επαφής μιας χρήσης που δεν κάνει ντους με τους φακούς του.

Η επαναχρησιμοποίηση ημερήσιων φακών επαφής μιας χρήσης συνδέθηκε με πενταπλάσια αύξηση του κινδύνου ενώ η χρήση ημερήσιων φακών μίας χρήσης κατά τη διάρκεια της νύχτας συνδέθηκε με σχεδόν τετραπλάσια (3,93) αύξηση του κινδύνου.

Ο πιο σημαντικός τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου μεταξύ των χρηστών φακών επαφής μιας χρήσης ήταν η συχνότητα των επαγγελματικών επισκέψεων παρακολούθησης – με λιγότερο συχνές επισκέψεις που σχετίζονται με 10πλάσια αύξηση του κινδύνου προσβολής από ΑΚ.

Οι συγγραφείς της μελέτης υπολόγισαν ότι μεταξύ 30% και 62% των περιπτώσεων ΑΚ θα μπορούσαν να προληφθούν με τη μετάβαση από επαναχρησιμοποιούμενους φακούς επαφής σε φακούς επαφής καθημερινής χρήσης.

Πηγή https://www.perfectlens.ca/articles/removing-contact-lens-tips

Σε σύγκριση με μια ολοκληρωμένη οπτομετρική εξέταση, μια οπτομετρική εξέταση φακών επαφής περιλαμβάνει πρόσθετες μετρήσεις που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του σχήματος και του μεγέθους της επιφάνειας του ματιού σας και του είδους των φακών επαφής που είναι καλύτερο για εσάς. Κατά τη διάρκεια μιας οπτομετρικής εξέτασης φακών επαφής, θα μπορείτε να δηλώσετε τις προτιμήσεις σας για το χρώμα, πόσο συχνά θέλετε να αντικαθιστάτε τους φακούς επαφής σας και πόσο σκληροί ή μαλακοί θέλετε να είναι οι φακοί επαφής σας.

Μετρήσεις κερατοειδούς

Κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης με συγκεκριμένο φακό επαφής, μια συσκευή που ονομάζεται κερατόμετρο θα αναλύσει τις αντανακλάσεις του φωτός από τον κερατοειδή σας και θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της καμπυλότητας της μπροστινής επιφάνειας του ματιού σας .

(Ο κερατοειδής είναι το διαφανές κάλυμμα της ίριδας και της κόρης. Προστατεύει το μάτι και επίσης βοηθά στην αποστολή φωτός μέσω της κόρης στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού)

Επιπρόσθετες ηλεκτρονικές μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στον κερατοειδή σας χρησιμοποιώντας έναν τοπογράφο κερατοειδούς. Αυτό θα δώσει στον οπτομέτρη σας ακριβείς λεπτομέρειες για τον κερατοειδή σας και για άλλη μια φορά περιλαμβάνει τη μέτρηση του τρόπου με τον οποίο το μάτι σας αντανακλά το φως.

Μετρήσεις κόρης και ίριδας

Αυτή η εξέταση είναι αρκετά απλή: ο οπτομέτρης σας θα χρησιμοποιήσει έναν ειδικό χάρακα ή άλλη συσκευή μέτρησης με συγκεκριμένα μεγέθη κόρης και ίριδας για να καταλάβει το μέγεθος και το σχήμα της κόρης και της ίριδας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε φακούς επαφής που έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα μάτια σας και να καθορίσετε τον τύπο έγχρωμων φακών επαφής που μπορείτε να φορέσετε αν θέλετε.

Αξιολόγηση δακρυϊκής ταινίας

Αυτή η αξιολόγηση χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει εάν μπορείτε να παράγετε αρκετά δάκρυα για να διατηρήσετε τους φακούς επαφής σας υγρούς και να αποφύγετε το στέγνωμα των ματιών σας. Εάν τα μάτια σας είναι πολύ ξηρά και δεν μπορείτε να παράγετε αρκετά δάκρυα, τότε οι φακοί επαφής μπορεί να μην είναι άνετοι ή ασφαλείς για χρήση. Εάν αντιμετωπίζετε μόνο ήπια ξηρότητα, τότε υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί φακοί επαφής που θα σας βοηθήσουν να μην στεγνώσουν εντελώς τα μάτια σας.

Αξιολόγηση εφαρμογής φακών επαφής

Μία σχισμοειδής λυχνία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της υγείας του κερατοειδούς σας. Αυτή η συσκευή μεγενθύνει την όψη του κερατοειδούς σας, κάτι που βοηθά τον οπτομέτρη σας να προσδιορίσει εάν μπορείτε να φοράτε φακούς επαφής χωρίς αίσθηση ενόχλησης. Εάν φοράτε ήδη φακούς επαφής, αυτή η αξιολόγηση μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τυχόν προβλήματα που προκαλούν στα μάτια σας οι φακοί που φοράτε εκείνη τη στιγμή.

Εξετάσεις ειδικών φακών επαφής

Εάν μόλις κάνατε την πρώτη σας εφαρμογή, μετά από μια ορισμένη δοκιμαστική περίοδο που συνιστάται από τον οπτικό σας, θα χρειαστεί μία επιπρόσθετη αξιολόγηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν οι τρέχοντες φακοί επαφής σας ενοχλούν, μπορείτε να ρωτήσετε τον οπτομέτρη σας σχετικά με την αλλαγή μάρκας ή τύπου φακών.


Εάν οι τρέχοντες φακοί επαφής σας είναι άνετοι, τότε μια οπτομετρική εξέταση για τους φακούς επαφής συνίσταται να γίνεται σε 6μηνιαία βάση, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Εάν πάσχετε από μια πάθηση των ματιών, μπορεί να είναι απαραίτητος ένας ειδικός φακός επαφής. Εάν έχετε αστιγματισμό, ξηροφθαλμία ή κερατόκωνο, τότε ρωτήστε τον οπτικό- οπτομέτρη σας σχετικά με το είδος των ειδικών φακών επαφής που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συγκεκριμένων προβλημάτων σας.

Τα τελευταία χρόνια, η κοινότητα χρηστών φακών επαφής έχει βομβαρδιστεί με διαφημίσεις που υπόσχονται χαμηλές τιμές και βολικές "αποστολές στην πόρτα σας" από διαδικτυακούς προμηθευτές φακών επαφής που προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες να αγοράσουν τους φακούς τους στο διαδίκτυο αντί για τη δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδο παραγγελίας μέσω του αξιόπιστου οπτικού τους. Παρά τις μερικές φορές πειστικές προτάσεις που κάνουν αυτοί οι ιστότοποι, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα για την αγορά από τον έμπιστο οπτικό σας, τα οποία χάνετε όταν αγοράζετε μέσω διαδικτύου, επειδή αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα είτε δεν επιθυμούν, είτε δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών. Παρακάτω, περιγράφουμε ορισμένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της παραγγελίας μέσω του οπτικού-οπτομέτρη σας:

Η δύναμη των εκπτώσεων

Ένας από τους βασικούς άξονες της διαφήμισης για τους διαδικτυακούς πωλητές φακών επαφής είναι η υπόσχεση για χαμηλές τιμές και εξαιρετικές προσφορές. Ο ισχυρισμός είναι ότι δεν μπορείτε να λάβετε τις ίδιες χαμηλές τιμές εάν παραγγείλετε από τον οπτομέτρη σας. Η προσφορά ακούγεται εξαιρετική, σίγουρα, αλλά τελικά αποδεικνύεται αρκετά ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ η αρχική τιμή σε ορισμένους διαδικτυακούς ιστότοπους μπορεί να δίνει την εμφάνιση χαμηλότερων τιμών, το τελικό κόστος συχνά καταλήγει να σας κοστίζει περισσότερο από ό,τι θα κόστιζε η παραγγελία από τον οπτικό σας. Πολλοί προμηθευτές φακών έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν ειδικές εκπτώσεις για τους πελάτες τους, επιτρέποντας στους οπτικούς να μειώσουν το κόστος για εσάς στο κατώτατο όριο. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες συχνά δεν γνωρίζουν αυτές τις εκπτώσεις ή ζητούν από τους πελάτες τους να εξαργυρώσουν αυτές τις εκπτώσεις μόνοι τους. Πολλοί άνθρωποι δεν θα ξέρουν πού ή πώς να εξαργυρώσουν αυτές τις εκπτώσεις, χάνοντας χρήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν αγοράζοντας από ένα κατάστημα.

Πολιτική Ανοιχτού Κουτιού

Οι βαθμοί συχνά αλλάζουν, και μάλιστα αρκετά συχνά. Συμβαίνει έτσι απλά. Ωστόσο, για όσους δυστυχώς έχουν παραγγείλει τους φακούς επαφής τους μέσω διαδικτύου, εάν έχουν ήδη ανοίξει το κουτί, έχουν πλέον ξεμείνει με αυτούς τους φακούς, παρόλο που δεν είναι πλέον η σωστή συνταγή.

Οι επιλογές σε αυτό το σημείο είναι είτε να συνεχίσετε να τους φοράτε χωρίς να έχετε την σωστή όραση (κάτι που μερικές φορές μπορεί αποβεί επικίνδυνο π.χ. στην οδήγηση), είτε να πληρώσετε ξανά για ολοκαίνουριους φακούς επαφής για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την όραση σας.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα οπτικά καταστήματα θα έχουν μια «πολιτική ανοιχτού κουτιού» για φακούς επαφής που αγοράζουν από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξει η συνταγή σας, απλά έρχεστε στο κατάστημα και ανταλλάσσετε την παλιά συνταγή με την ενημερωμένη σας, δωρεάν, ακόμα κι αν το κουτί είναι ήδη ανοιχτό.

Προσωπικές σχέσεις και τεχνογνωσία

Ίσως η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της ηλεκτρονικής αγοράς και της αγοράς στο κατάστημα έγκειται στον ρόλο του οπτικού- οπτομέτρη σας, σε σύγκριση με τον διαδικτυακό προμηθευτή, και στο πώς σας βλέπει ο καθένας.

Ο ρόλος του οπτικού-οπτομέτρη σας είναι κυρίως να σας βοηθήσει να δείτε καλύτερά και να προστατεύσει τη συνολική υγεία των ματιών σας , με τον καλύτερο και πιο άνετο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο μέρος της εκπλήρωσης αυτού του ρόλου είναι η γνωριμία με κάθε ασθενή ξεχωριστά και η διατήρηση αυτής της προσωπικής σύνδεσης με τρόπο που ενθαρρύνει έναν συνεχή διάλογο σχετικά με τις ανάγκες του ασθενούς και τη μακροπρόθεσμη οπτική υγεία του. Αντίθετα, είναι απίθανο να έχετε καμία προσωπική σχέση με τον ανώνυμο εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών σε διαδικτυακό κατάστημα φακών επαφής και ο εν λόγω εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κατανοήσει τις ζωτικές ανάγκες της οπτικής σας υγείας.

Ο οπτικό σας διατηρεί μια σχέση με επίκεντρο τη συνολική οπτική σας υγεία, ενώ ένας διαδικτυακός πωλητής φακών επαφής διατηρεί μια σχέση με επίκεντρο το πορτοφόλι σας και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη συνολική υγεία των ματιών σας.

Η κακή εφαρμογή, η μόλυνση των ματιών ή η ξηροφθαλμία που προκύπτει από τους φακούς επαφής σας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μιλώντας σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία, εκπαιδευμένο με τον οποίο έχετε προσωπική σχέση, αντί να μιλήσετε σε έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών με τον οποίο δεν είχατε σχέση ποτέ και πιθανότατα δεν θα συναντήσετε ποτέ, ο οποίος είναι εκεί αποκλειστικά για να εκπληρώσει παραγγελίες και τίποτα περισσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον οπτικό σας σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, η κοινότητα χρηστών φακών επαφής έχει βομβαρδιστεί με διαφημίσεις που υπόσχονται χαμηλές τιμές και βολικές "αποστολές στην πόρτα σας" από διαδικτυακούς προμηθευτές φακών επαφής που προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες να αγοράσουν τους φακούς τους στο διαδίκτυο αντί για τη δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδο παραγγελίας μέσω του αξιόπιστου οπτικού τους. Παρά τις μερικές φορές πειστικές προτάσεις που κάνουν αυτοί οι ιστότοποι, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα για την αγορά από τον έμπιστο οπτικό σας, τα οποία χάνετε όταν αγοράζετε μέσω διαδικτύου, επειδή αυτά τα ηλεκτρονικά καταστήματα είτε δεν επιθυμούν, είτε δεν μπορούν να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών. Παρακάτω, περιγράφουμε ορισμένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της παραγγελίας μέσω του οπτικού-οπτομέτρη σας:

Η δύναμη των εκπτώσεων

Ένας από τους βασικούς άξονες της διαφήμισης για τους διαδικτυακούς πωλητές φακών επαφής είναι η υπόσχεση για χαμηλές τιμές και εξαιρετικές προσφορές. Ο ισχυρισμός είναι ότι δεν μπορείτε να λάβετε τις ίδιες χαμηλές τιμές εάν παραγγείλετε από τον οπτομέτρη σας. Η προσφορά ακούγεται εξαιρετική, σίγουρα, αλλά τελικά αποδεικνύεται αρκετά ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ η αρχική τιμή σε ορισμένους διαδικτυακούς ιστότοπους μπορεί να δίνει την εμφάνιση χαμηλότερων τιμών, το τελικό κόστος συχνά καταλήγει να σας κοστίζει περισσότερο από ό,τι θα κόστιζε η παραγγελία από τον οπτικό σας. Πολλοί προμηθευτές φακών έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν ειδικές εκπτώσεις για τους πελάτες τους, επιτρέποντας στους οπτικούς να μειώσουν το κόστος για εσάς στο κατώτατο όριο. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες συχνά δεν γνωρίζουν αυτές τις εκπτώσεις ή ζητούν από τους πελάτες τους να εξαργυρώσουν αυτές τις εκπτώσεις μόνοι τους. Πολλοί άνθρωποι δεν θα ξέρουν πού ή πώς να εξαργυρώσουν αυτές τις εκπτώσεις, χάνοντας χρήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν αγοράζοντας από ένα κατάστημα.

Πολιτική Ανοιχτού Κουτιού

Οι βαθμοί συχνά αλλάζουν, και μάλιστα αρκετά συχνά. Συμβαίνει έτσι απλά. Ωστόσο, για όσους δυστυχώς έχουν παραγγείλει τους φακούς επαφής τους μέσω διαδικτύου, εάν έχουν ήδη ανοίξει το κουτί, έχουν πλέον ξεμείνει με αυτούς τους φακούς, παρόλο που δεν είναι πλέον η σωστή συνταγή.

Οι επιλογές σε αυτό το σημείο είναι είτε να συνεχίσετε να τους φοράτε χωρίς να έχετε την σωστή όραση (κάτι που μερικές φορές μπορεί αποβεί επικίνδυνο π.χ. στην οδήγηση), είτε να πληρώσετε ξανά για ολοκαίνουριους φακούς επαφής για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την όραση σας.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα οπτικά καταστήματα θα έχουν μια «πολιτική ανοιχτού κουτιού» για φακούς επαφής που αγοράζουν από αυτά. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξει η συνταγή σας, απλά έρχεστε στο κατάστημα και ανταλλάσσετε την παλιά συνταγή με την ενημερωμένη σας, δωρεάν, ακόμα κι αν το κουτί είναι ήδη ανοιχτό.

Προσωπικές σχέσεις και τεχνογνωσία

Ίσως η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της ηλεκτρονικής αγοράς και της αγοράς στο κατάστημα έγκειται στον ρόλο του οπτικού- οπτομέτρη σας, σε σύγκριση με τον διαδικτυακό προμηθευτή, και στο πώς σας βλέπει ο καθένας.

Ο ρόλος του οπτικού-οπτομέτρη σας είναι κυρίως να σας βοηθήσει να δείτε καλύτερά και να προστατεύσει τη συνολική υγεία των ματιών σας , με τον καλύτερο και πιο άνετο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο μέρος της εκπλήρωσης αυτού του ρόλου είναι η γνωριμία με κάθε ασθενή ξεχωριστά και η διατήρηση αυτής της προσωπικής σύνδεσης με τρόπο που ενθαρρύνει έναν συνεχή διάλογο σχετικά με τις ανάγκες του ασθενούς και τη μακροπρόθεσμη οπτική υγεία του. Αντίθετα, είναι απίθανο να έχετε καμία προσωπική σχέση με τον ανώνυμο εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών σε διαδικτυακό κατάστημα φακών επαφής και ο εν λόγω εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κατανοήσει τις ζωτικές ανάγκες της οπτικής σας υγείας.

Ο οπτικό σας διατηρεί μια σχέση με επίκεντρο τη συνολική οπτική σας υγεία, ενώ ένας διαδικτυακός πωλητής φακών επαφής διατηρεί μια σχέση με επίκεντρο το πορτοφόλι σας και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τη συνολική υγεία των ματιών σας.

Η κακή εφαρμογή, η μόλυνση των ματιών ή η ξηροφθαλμία που προκύπτει από τους φακούς επαφής σας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μιλώντας σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία, εκπαιδευμένο με τον οποίο έχετε προσωπική σχέση, αντί να μιλήσετε σε έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών με τον οποίο δεν είχατε σχέση ποτέ και πιθανότατα δεν θα συναντήσετε ποτέ, ο οποίος είναι εκεί αποκλειστικά για να εκπληρώσει παραγγελίες και τίποτα περισσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον οπτικό σας σήμερα.

Optometry News

Η FDA διαθέτει τον εμφυτεύσιμο φακό Collamer EVO/EVO+ Visian της Staar Surgical για τη διόρθωση της μυωπίας και της μυωπίας με αστιγματισμό.

Οι φακοί EVO εμφυτεύονται στον οπίσθιο θάλαμο, πίσω από την ίριδα και μπροστά από τον φυσικό κρυσταλλοειδή φακό του ασθενούς. Η Staar Surgical είπε ότι ο φακός ενδείκνυται για χρήση σε ασθενείς ηλικίας 21-45 ετών και δεν είναι απαραίτητη η προεγχειρητική περιφερική ιριδοτομή. «Ο φακός EVO είναι προσθετικός, παρέχει εξαιρετική ποιότητα όρασης μέρα και νύχτα, δεν προκαλεί σύνδρομο ξηροφθαλμίας και αφαιρείται από γιατρό, εάν το επιθυμήσει ποτέ ο χρήστης», δήλωσε η Caren Mason, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Staar. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φακοί EVO έχουν ήδη εμφυτευθεί εκτός των ΗΠΑ και το 99,4% των ασθενών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα έκαναν ξανά τη διαδικασία, πρόσθεσε.

Πηγή: https://www.nzoptics.co.nz/articles/archive/fda-approval-for-implantable-myopia-lens/